Orígens

Coneix els orígens de Pilates Original

HUBERTUS JOSEPH PILATES
1883- 1967

“CONTROLOGY” O L’ART DE CONTROL ÉS EL NOM QUE LI VA DONAR AL SEU MÈTODE D’ ACONDICIONAMENT FÍSIC.

H. Joseph Pilates és el creador d’aquest mètode de renom mundial. Va néixer el 1883 a Mönchengladbach (Alemanya). Va ser un nen asmàtic, apassionat pel món grec, que es va desafiar a ser físicament més fort. El seu pare i la societat alemanya d’aquell temps, també van contribuir a fer créixer el seu interès per la vida saludable i l’exercici físic. Va practicar diferents disciplines esportives com la lluita lliure, el Jiu Jitsu, l’esgrima i la boxa.

Durant la Primera Guerra Mundial a Anglaterra, ell mateix explicava que va organitzar l’entrenament físic dels reclusos i que impartia lliçons de vida saludable, als diferents camps on va ser confinat. Després de la Guerra tornà a Alemanya, on va continuar desenvolupant el mètode i va obrir la seva primera escola, que despertà l’interès de personatges rellevants relacionats amb tècniques d’exercici físic. Al 1922 sol.licita la patent del seu primer aparell “The Foot corrector” i tres anys després la del famós “Universal Reformer”.

“La Contrologia és la ciència i l’art del desenvolupament del cos, ment i esperit, mitjançant moviments naturals sota l’estricte control de la voluntat.”

Així descrivia el mètode el propi Joseph Pilates

Al 1926 es trasllada definitivament a Estas Units, i durant la seva travessia coneix a la que serà la seva esposa Clara. Junts obren un estudi a la Vuitena Avinguda de Nova York, on ensenyen el mètode, fent servir els seus exclusius aparells. El mètode Pilates va trobar ràpidament els seus devots a l’alta societat, les Arts escèniques, les comunitats de ball o al circ. Gràcies entre altres, a George Balanchine, Ruth St Denis o Ted Shawn, tots ells convençuts de la selva eficàcia. Durant els propers 40 anys, Pilates va continuar ensenyant, perfeccionant i practicant el seu mètode.

Joseph Pilates va escriure dos llibres. Al 1934 va publicar “Your Health”, que inclou principis, filosòfics i teories sobre la salut i l’estat físic de principis del segle XX. Al 1945 escriu el seu segon llibre “Return To Life Through Contrology”, basat en la realització d’exercicis sobre el matalàs.

Un perfeccionista incansable que va morir al 1967 las seus quasi 84 anys. La seva dona Clara va morir deu anys desprès. Ells van deixar el seu llegat a Romana Kryzanowska, ex ballarina de Balanchine, deixebla i assistent de Pilates des de feia molt de temps.

Bibliografia: “Hubertus Jospeh Pilates. La Biografía” La única i més veraç biografia de Joseph Pilates, que enderroca els falsos mites i ens acosta a qui era Joseph Pilates i lo que significava la seva Contrología.  Escrita pels grans mestres Javier Pérez Pont i Esperanza Aparicio Romero, tots dos formats a Nova York sota la tutela de Romana Kryzanowska i la seva filla Sari Mejia.

Pots veure el vídeo promocional aquí:
Veure vídeo

ROMANA KRYZANOWSKA
1923-2013

Romana Kryzanowska va ser nomenada successora per H. Joseph Pilates, es va fer càrrec de les regnes del negoci de Pilates. Ella va fundar l’escola Romana’s Pilates, més tard cridada True Pilates Nova York. La filla de Romana, Sari Mejía Santo, també estudiant de Joseph Pilates, és en l’actualitat qui continua amb la formació de nous mestres i seguidors del mètode.
Aquesta formació rica i rigorosa garanteix l’alta qualitat i la professionalitat dels seus professors. És fidel al llegat original i autèntic de Joseph Pilates: llargues hores d’aprenentatge, observació i exàmens supervisats, tan escrits com a orals, a càrrec de professors qualificats.

LA CERTIFICACIÓ ROMANA’S PILATES és una referència mundialment coneguda i l’única que identifica el Mètode Pilates original.

“…Pots dir què és Pilates en tres paraules, ESTIRAMENT amb FORÇA i CONTROL” Romana Kryzanowska