FAQ

Consulta les preguntes més freqüents que ens fan a l'estudi
Quins són els seus avantatges?

Activitats físiques i diàries com el footing, la gimnàstica, els esports d’equip, el ball o l’exercici en una sala de fitness, reforcen alguns músculs, però deixen altres poc desenvolupats.

El desequilibri muscular passa en general inadvertit, però pot ser una font de fatiga, incomoditat, dolor o fins i tot immobilitat.

Els músculs voluminosos no són sinònim de força, el Mètode Pilates original estimula el desenvolupament dels músculs de manera harmònica, equilibrada i corregeix l’alineació de les articulacions, millorant la postura.

Pilates i esport?

Pilates pot ser una excel·lent eina d’entrenament per a atletes de tots els nivells, des del professional fins a l’aficionat que només practica els caps de setmana. Depenent de l’esport o l’activitat que la persona practiqui, Pilates pot ajudar-los a incrementar velocitat, agilitat, força, coordinació, equilibri i flexibilitat.

Com es reconeix la Contrologia (Mètode Pilates original)?

Romana´s Pilates és el segell que identifica l’autèntica Contrologia. La certificació té una data de validesa que ha de renovar-se anualment i s’ha de sol·licitar al professor que imparteix la classe. La Contrologia (mètode Pilates original) es practica amb ajuda d’aparells especialment dissenyats per H. Joseph Pilates, sense variacions ni modificacions, com trobem en diversos centres. Les classes s’imparteixen de manera individual.

La seva eficàcia depèn de la formació del professor, del treball amb aparells originals, de l’atenció personalitzada i de la constància del practicant.

A qui va dirigit el Mètode Pilates original?

El Mètode Pilates original està obert a homes i dones, joves i majors, esportistes i executius, per a qualsevol persona, edat i condició física que vulgui desenvolupar la seva força i flexibilitat de forma harmònica i equilibrada, millorant la postura, a més de ser una eina molt eficaç per prevenir i recuperar lesions.

Amb quina freqüència haig de practicar el Mètode Pilates original?

Per a una eficàcia òptima es recomanen 2 sessions per setmana, variant en funció de la disponibilitat i objectius de cada persona.

És important per veure els beneficis, ser constant!

Tinc una lesió i/o sofreixo de constants dolors d’esquena. Pot fer el Mètode Pilates original que millori la meva simptomatologia?

Per descomptat. El Mètode Pilates original alinea i disminueix la pressió sobre les articulacions, enforteix i flexibilitza la musculatura, reduint amb això el dolor. Amb el Mètode Pilates aprendràs a moure’t de manera correcta i a realitzar de nou activitats que creies no poder tornar a fer. Enfortiràs la teva musculatura abdominal i la teva esquena, principalment aconseguint millorar la teva postura i reduint l’impacte sobre les teves articulacions.

Mètode Pilates original com a exercici físic o com a recuperació de lesions?

No hi ha diversos tipus de Pilates, sinó diferents tipus de persones amb les seves característiques pròpies. Això és el que fa que les sessions del Mètode Pilates original siguin diferents d’unes persones a unes altres, els principis romanen invariables, no obstant això hi ha variacions en les aplicacions i en el contingut de les classes. L’important és adaptar bé la sessió.

Mètode Pilates original com a Salut

Els motius poden ser la salut en general, l’entrenament físic i esportiu o la correcció postural. Quan el Mètode Pilates original és practicat de manera regular, abasta tots els aspectes de la salut, com la bona postura, la força, la flexibilitat, la coordinació, el rendiment cardiovascular, les habilitats motores i la relaxació.

És aconsellable per a les dones practicar-lo quan estan embarassades?

Si ja l’ha practicat amb anterioritat seria indicat, sempre que el seu metge no ho desaconselli. El Mètode Pilates original prepara el cos per a l’embaràs i ho conserva flexible i fort durant el mateix. Si ja l’està practicant, és convenient que comuniqui el seu embaràs al seu professor i continuï amb la seva pràctica. Si per contra no l’està practicant i es queda embarassada, no és recomanable iniciar-se en ell, ja que durant les primeres sessions pot experimentar un canvi profund a nivell orgànic i muscular, per la qual cosa millor esperi a fer-ho després de donar a llum per restablir tota la musculatura abdominal i del sòl pèlvic.

Puc perdre pes amb el Mètode Pilates original?

Practicant aquests exercicis es perd volum, s’afina la cintura, s’allarguen les cames i es modelen els glutis. Amb el temps es realitza a un ritme més ràpid, amb el que proporciona un entrenament aeròbic i cardiovascular que ajuda a perdre pes. També equilibra i harmonitza el funcionament del cos humà regulant les seves funcions. Tot exercici, si és constant, l’ajudarà a perdre pes, encara que el Mètode Pilates original no està dissenyat específicament per perdre pes.

Què fa al Mètode Pilates original diferent?

Les sessions són individuals (un professor per persona) i es realitzen adaptant els exercicis a les necessitats particulars de cada persona.

El Mètode Pilates original no consisteix en repeticions d’exercicis sense sentit, sinó en un mètode holístic per crear equilibri, mitjançant la coordinació del treball del cos i la ment.

Es treballa de forma global per potenciar el benestar físic i psíquic. Es tracta d’una educació corporal molt completa on es treballa des de la musculatura més profunda fins a la més superficial.

És un dels programes d’exercici més segurs (sense risc de lesió) i efectius que existeixen. On s’aconsegueix un cos més fort, esvelt i flexible, majors nivells d’energia i un increment en la capacitat d’afrontar les tensions de la vida diària. No es treballen els músculs de forma aïllada, i cada zona corporal per separat, sinó que es tracta el cos com un tot integrat.

H. Joseph Pilates va preferir un nombre limitat de moviments correctes a la repetició inútil de moviments. Ens centrem en la qualitat del moviment, no en la quantitat.